Järvlundens valpar

Järvlundens valpar

Järvlundens valpar

Hej! Vi som skriver på denna blogg är ägare till en av Järvlundens valpar, där rasen heter Svensk Vit Älghund. I dagsläget har kenneln haft två kullar, en 2011, där det blev 7 valpar och en 2014, där det blev 8 valpar.

Hemsidan för Järvlundens kennel: http://jarvlundenskennel.se/
Galleri för Järvlundens kennel: http://galleri.jarvlundenskennel.se/ Där läggs nya bilder ut på valpkullen, inte dagligen men ofta!

Först som vanligt....

SarekPosted by Gästanvändare Fri, May 16, 2014 19:20:38

Hej alla mattar/hussar till våra hundar!

Bra initiativ till denna blogg Anna!

Jag är ju som alltid lite "het på gröten" - vill alltid göra saker snabbt o först.............

Förra hösten ringde jag runt till de flesta ägarna till våra hundar i Järvlundens första kull, ville ju höra hur det gått med jakten bl a.

Fick en del intressant information - roligt att jämföra våra hundars utveckling mm.

Eftersom jag är jägare i första hand så är mitt intresse mest knutet till hur hundarna funkar i skogen? Jagar de bra? Är det skjutit något för de på ståndskall? Hur beter sig din hund i skogen osv?

Lite om Sareks "bravader" :

Han fick en olycklig start med att bli attackerad av ko med kalv vid första ståndskallet i augusti 2012 - bara 14 månader gammal. Sen var det väldigt trögt....ville inte gå fram till älgarna o skalla. Prövade med permobilälgen (en uppstoppad radiostyrd älgkalv) - då kom han i gång lite... sen har jag testat på vildsvin i hägn 2 gånger....funkade bra - en gång på frilevande vildsvinsflock....också utmärkt ståndskall. Men på älg så var det ideliga misslyckanden........

I julas prövade jag med att släppa Sarek tillsammans med kompisens laika på älg - då fick han sitt "eldddop" - fint ståndskall med båda hundarna på en tjur.

Sen sköt jag första älgen (en kalv) för honom då han skallade på ko o kalv i början av januari i år. Då kom han igång bra......

Nu är det ju paus i det mesta - lite spårträning samt motionscykling emellanåt är ju vad som sker.

Är ju nyfiken - hur går det för kullsyskonen - skriv o berätta!

Hälsningar

Sareks husse

Jan Hermansson/Skövde
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anna E Sat, May 17, 2014 23:23:48

Jan, gläder mig direkt att du skrivit! Hoppas fler har mod att skriva. Även Är det ju intressant att veta hur det går för både Alva och Acke, då generna kommer från dem.
Alla köpare har helt olika förutsättningar för att träna sina hundar och "livet" kommer emellan med både småttingar och annat! Grattis du alldeles nyblivna 2barnsmor sedan inköp av valp! Får väl presentera dig själv!
Just när detta skrivs så har jag vakat ett dygn i tron om att valpar skulle titta ut, men icke... så nu ska jag försöka få några timmars sömn och hoppas att det inte händer något innan morgonen. För om allt går bra som kommmer kullen på B nu att födas! Kramar till er alla!