Järvlundens valpar

Järvlundens valpar

Järvlundens valpar

Hej! Vi som skriver på denna blogg är ägare till en av Järvlundens valpar, där rasen heter Svensk Vit Älghund. I dagsläget har kenneln haft två kullar, en 2011, där det blev 7 valpar och en 2014, där det blev 8 valpar.

Hemsidan för Järvlundens kennel: http://jarvlundenskennel.se/
Galleri för Järvlundens kennel: http://galleri.jarvlundenskennel.se/ Där läggs nya bilder ut på valpkullen, inte dagligen men ofta!

Först som vanligt....

SarekPosted by Gästanvändare Fri, May 16, 2014 19:20:38

Hej alla mattar/hussar till våra hundar!

Bra initiativ till denna blogg Anna!

Jag är ju som alltid lite "het på gröten" - vill alltid göra saker snabbt o först.............

Förra hösten ringde jag runt till de flesta ägarna till våra hundar i Järvlundens första kull, ville ju höra hur det gått med jakten bl a.

Fick en del intressant information - roligt att jämföra våra hundars utveckling mm.

Eftersom jag är jägare i första hand så är mitt intresse mest knutet till hur hundarna funkar i skogen? Jagar de bra? Är det skjutit något för de på ståndskall? Hur beter sig din hund i skogen osv?

Lite om Sareks "bravader" :

Han fick en olycklig start med att bli attackerad av ko med kalv vid första ståndskallet i augusti 2012 - bara 14 månader gammal. Sen var det väldigt trögt....ville inte gå fram till älgarna o skalla. Prövade med permobilälgen (en uppstoppad radiostyrd älgkalv) - då kom han i gång lite... sen har jag testat på vildsvin i hägn 2 gånger....funkade bra - en gång på frilevande vildsvinsflock....också utmärkt ståndskall. Men på älg så var det ideliga misslyckanden........

I julas prövade jag med att släppa Sarek tillsammans med kompisens laika på älg - då fick han sitt "eldddop" - fint ståndskall med båda hundarna på en tjur.

Sen sköt jag första älgen (en kalv) för honom då han skallade på ko o kalv i början av januari i år. Då kom han igång bra......

Nu är det ju paus i det mesta - lite spårträning samt motionscykling emellanåt är ju vad som sker.

Är ju nyfiken - hur går det för kullsyskonen - skriv o berätta!

Hälsningar

Sareks husse

Jan Hermansson/Skövde